Rakott tök

Szülők lapja

Baba receptek Egytálételek

12 hónapos kortól

Szülők lapja

Baba receptek
Egytálételek
12 hónapos kortól

Rakott tök Hozzávalók:
300-400 g tök
80 g darált hús
15 g rizs
20 g sajt
20 g olaj
50 g tejföl, vagy kefír
bors
petrezselyemzöld, vagy kapor
zsemlemorzsa
Elkészítés:

A friss tököt előfőzzük, majd a félpuha tököt margarinnal kikent, zsemlemorzsával megszórt tűzálló tálba rétegezzük.
A darált húst és a rizst kevés olajon megpároljuk. A rizses darált húst a tökre rétegezzük, a tetejére sajtot szórunk és megkenjük tejföllel, vagy kefírrel. Sütőben átsütjük.

Tipp!
A rizses darált hús helyett rétegezhetünk akár túrót is. Erre ugyanúgy sajtot és tejfölt teszünk.



DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:

A tök vízben gazdag, jól ízesíthető zöldségünk. A csirkemell tökéletes fehérjeforrás, alacsony zsírtartalommal. A rizs megfelelő szénhidrátforrás. A sajt kalciumban gazdag. Trappista sajt helyett választhatunk zsírszegényebb sajtfajtát, pl. óvári vagy tolnai sajtot. Olajként választhatunk olívaolajat, ami fontos zsírsavakat tartalmaz. Ízesítésnek választhatunk tejfölt, kefirt, de a joghurt is bátran adható a kisgyermekeknek.



TÁPANYAGTARTALOM tejföllel:

Energia: 2541,55 kJ / 605,35 kcal
Fehérje: 31,45 g
Zsír: 36,73 g
Szénhidrát: 32,6 g

 


TÁPANYAGTARTALOM kefirrel:

Energia: 2159,55 kJ / 514,35kcal
Fehérje: 31,5 g
Zsír: 26,78 g
Szénhidrát: 32,95 g


Szülők lapja

Baba receptek Egytálételek

12 hónapos kortól

Szülők lapja

Baba receptek
Egytálételek
12 hónapos kortól

Baba receptek

Kapcsolódó cikkek

Csirkehúspüré Baba receptek

Csirkehúspüré

Pulykahúspép Baba receptek

Pulykahúspép

Marhahúspüré Baba receptek

Marhahúspüré