20 g vaj
20 g liszt
150 ml tej, vagy babatej
50 g sárgarépapüré
20 g reszelt sajt
fél tojás Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és habzásig hevítjük. Felöntjük a tejjel, vagy babatejjel és sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a megfőzött, ledarált répapürét, valamint a reszelt sajtot és a fél tojást. Tűzálló tálban megsütjük.
Tipp!
Ha a massza túl lágy, akkor kevés zsemlemorzsát keverhetünk bele.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:
Könnyen fogyasztható étel. A sárgarépa vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag zöldség, édeskés íze miatt kedvelik a gyerekek. A tej és a sajt kalciumban, D-vitaminban és fehérjében gazdag, ezek a baba fejlődéséhez elengedhetetlen tápanyagok.
TÁPANYAGTARTALOM:
Energia: 1878,6 kJ / 447,4 kcal
Fehérje: 16,48 g
Zsír: 28,58 g
Szénhidrát: 27,83 g