2 db tojás
30 ml tejszín
10 ml olaj
40 g óvári sajt
só Elkészítés:
Tojásokat alaposan elkeverjük a tejszínnel és a sóval. Palacsintasütő alját kikenjük olajjal, felmelegítjük, beleöntjük a tojáslét, addig sütjük az egyik oldalát, amíg megszilárdul, majd óvatosan megfordítjuk, ezt az oldalát is megsütjük. Megszórjuk reszelt sajttal, majd a lepényt négybe hajtva tálaljuk.
TÁPANYAGTARTALOM
Energia: 483,3 kcal
Fehérje: 23,4 g
Zsír: 36 g
Szénhidrát: 8,1 g
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
A tojás és a sajt nagyon jó fehérjeforrás. A sajt kalciumban és D-vitaminban gazdag élelmiszer, ezekre a fejlődő szervezetnek nagy szüksége van. Ételkészítéshez jódozott sót használjunk, ez segíti a gyerekek szellemi fejlődését.