100 g tonhalfilé
50 g reszelt sajt (óvári)
30 ml tejföl
1/2 db tojás
só, szerecsendió Elkészítés:
A fagyasztott tonfilét felengedjük, enyhén sózzuk és egy tepsibe vagy hőálló üvegedénybe fektetjük. A tejfölt összekeverjük a tojással, a reszelt sajt egy részével, fűszerezzük szerecsendióval. A masszát a halra öntjük. A tetejét megszórjuk a reszelt sajt másik részével és sütőben pirosra sütjük.
TÁPANYAGTARTALOM
Energia: 338 kcal
Fehérje: 24,6 g
Zsír: 13,9 g
Szénhidrát: 3,2 g
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
A hal, a sajt és a tojás fehérjében gazdag, amire a fejlődő csemetének nagy szüksége van. A sajt kalciumot és D vitamint tartalmaz, ami a fejlődő csontok miatt szükséges.
FIGYELMEZTETÉS
Fontos, hogy teljesen szálkamentes halat válasszunk, a szálkák nagyon veszélyesek a kicsik számára.