Sárgaborsó-főzelék

Szülők lapja

Baba receptek Főzelékek

6 hónapos kortól

Szülők lapja

Baba receptek
Főzelékek
6 hónapos kortól

Sárgaborsó-főzelék Hozzávalók:
10 dkg sárgaborsó
10 dkg burgonya
1 tk. olaj
pár csepp citromlé
Elkészítés:

A sárgaborsót a főzés előtti napon beáztatjuk hideg vízbe. A főzéskor épp csak annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd puhára főzzük. Ha a borsó már megpuhult, akkor hozzáadjuk a burgonyát, majd lassú tűzön tovább pároljuk kb. 15-20 percig. A főzőlevet leszűrjük és félretesszük.
A főzeléket összeturmixoljuk, majd egy kis főzőlével hígítjuk és egy teskanál olajat hozzáadva újramelegítjük (lassú tűzön).
Pár csepp (kb. 6-7) citromlével ízesíthetjük.



DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:

Olajként használjunk olívaolajat. Kellemes ízű, fontos zsírsavakat tartalmazó olajfajta. A sárgaborsó és a burgonya szénhidrátban gazdag, ezért és az olajtartalom miatt az étel energiában gazdag lesz.



TÁPANYAGTARTALOM:

Energia: 448,5 kcal
Fehérje: 24,2 g
Zsír: 7,2 g
Szénhidrát: 73,1 g


Szülők lapja

Baba receptek Főzelékek

6 hónapos kortól

Szülők lapja

Baba receptek
Főzelékek
6 hónapos kortól

Baba receptek

Baba recept gyűjteményünkből több mint 200 étel, ital közül tudsz választani a babádnak. A receptek korcsoportokra vannak bontva, már 6 hónapos kortól vannak bébiitalok, levesek, pépek, főzelékek, feltétek, uzsonnák, édességek babáknak.

Kapcsolódó cikkek

Csirkehúspüré Baba receptek

Csirkehúspüré

Pulykahúspép Baba receptek

Pulykahúspép

Marhahúspüré Baba receptek

Marhahúspüré