50 g burgonya
30 g sárgarépa
só
Elkészítés:
A burgonyát és a sárgarépát alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra vágjuk és feltesszük kb. 200-300 ml vízben főzni. Enyhén sózhatjuk. Mikor puhára főtt, átturmixoljuk, hogy ne maradjanak benne zöldségdarabok. Még egyszer átforraljuk.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
Miután bevezettük a kicsinél a burgonyát és a sárgarépát, a kettő kombinálásával sokféle ételt készíthetünk, pl. sárgarépás burgonyapüré-levest. A levesek segítenek biztosítani a megfelelő folyadékbevitelt, azonban viszonylag nagy a telítőértékük, a pici hamar jóllakik vele, ezért kis mennyiségeket fogyaszt belőle. Ezt a levest akár másnapig is eltehetjük a hűtőbe, jól átforralva kínáljuk ismét.
A burgonya és a sárgarépa jó szénhidrátforrás, a sárgarépában található pektin segíthet megnyugtatni a gyulladt gyomrot és beleket, ezért ezt az ételt a család többi tagja is fogyaszthatja pl. gyomorrontás esetén.
TÁPANYAGTARTALOM
Energia: 59 kcal
Fehérje: 1,2 g
Zsír: -
Szénhidrát: 12,4 g