50 g csirkemell
100 g sárgarépa
10 ml olaj
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, megfőzzük, majd ledaráljuk. A sárgarépát alaposan megmossuk, megtisztítjuk, felszeleteljük és annyi vízben, amennyi éppen ellepi, megfőzzük. Mikor enyhén kihűlt, összetörjük villával vagy turmixoljuk, hozzákeverünk egy kevés olajat és a főtt csirkemellet.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
A csirkehús és a sárgarépa hamar beépíthető a kicsik étrendjébe. A sárgarépa ß-karotint, az A-vitamin előanyagát tartalmazza, ennek hiányában különböző bőr- és szemproblémák alakulhatnak ki. Zsírban oldódik, ezért is jó, ha adunk az ételhez egy kevés olajat, lehetőleg olívaolajat. A csirkemell könnyen emészthető, fehérjében gazdag nyersanyag, amire a fejlődő kicsinek nagy szüksége van. A család többi tagja is fogyaszthatja pl. gyomorrontás utáni másnapon, de ilyenkor ne tegyünk bele olajat.
TÁPANYAGTARTALOM
Energia: 76 g
Fehérje: 12,5 g
Zsír: 0,5 g
Szénhidrát: 4 g