60 g darált csirkemell vagy sertéskaraj
5 ml olaj
40 g sárgarépa
20 g újhagyma
burgonya
só
kakukkfű Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük. Amikor kissé kihűlt, meghámozzuk, kettévágjuk, a közepét kivájjuk. Közben a húst, az apróra vágott újhagymát és a reszelt répát a nagyon kevés olajon átforgatjuk, majd vizet aláöntve puhára pároljuk. Közben enyhén sózzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Amikor elkészült, a masszát a kivájt burgonyába töltjük, majd ezeket egy tepsire téve, előmelegített sütőben átsütjük. Vigyázzunk, ne keletkezzen rajta túl vastag pörzsréteg.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
Ezt az ételt gyomorrontás után, a zsiradék bevezetésekor adjuk. Minimális zsiradékon pároljuk meg a húst és a zöldségeket. A zsiradékot ne melegítsük előre fel, egyszerre tegyük az edénybe az olajat és a többi hozzávalót. Enyhe fűszerezése is kíméli az emésztőrendszert. A sárgarépa kedvezően hat az irritált nyálkahártyára.