3 szem burgonya
fél pohár tejföl (20%-os)
egy fél citrom leve
só
bors
3 babérlevél Elkészítés:
A burgonyákat felkarikázzuk, és babérleveles sós vízben megfőzzük. Miután megfőtt, a babérleveleket a főzővízből kivesszük, és a víz nagy részét a burgonyáról leöntjük.
(Tényleg csak egy egész kevés vizet hagyjunk meg, különben a főzelék túl híg lesz.)
Ezután a megfőtt burgonya felét kivesszük, és villával összetörjük. Majd ehhez hozzákeverjük a tejfölt; így egy krémes masszát kapunk.
Citromlevet csorgatunk a vízben főtt krumplikhoz, majd az előzőleg elkészített krumplimasszát ide visszatesszük, és a kettőt jól összekeverjük. Egy picit megsózzuk, megborsózzuk (ez akár el is hagyható). A citromlével ízlés szerint tovább savanyíthatjuk.
A tejföl miatt csak 1 éves kor után ajánlott.
Fotó: Internet