50 gr rizs
50 gr zöldborsó
50 gr sonka
20 gr sajt
20 gr olaj
só
petrezselyemzöld Elkészítés:
Olajban üvegesre pároljuk a rizst és felengedjük kétszeres mennyiségű forró vízzel. Megkeverjük, majd hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, zöldborsót és a sonkát. Fedő alatt pároljuk. Mikor kész a rizs, levesszük a tűzről és fedő alatt 15 percig állni hagyjuk.
Tetejére sajtot szórunk.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:
A rizs kitűnő energiaforrás. A zöldborsó kellemesen édeskés ízű, rostban gazdag zöldség. A sonka és a sajt remek fehérjeforrás, a sajt kalciumban és D-vitaminban gazdag.
TÁPANYAGTARTALOM:
Energia: 2365,1 kJ / 561,8 kcal
Fehérje: 24,34 g
Zsír: 29,48 g
Szénhidrát: 46,27 g