
100 gr tisztított spenótlevél
50 gr burgonya
15 gr banán
1 tk olaj Elkészítés:
A megpucolt, kockákra vágott burgonyát kb. 15-20 percig pároljuk annyi vízben, ami éppen elfedi. A spenót szárait leszedjük, a leveleket egyesével lemossuk, majd forró vízben 4-5 percig főzzük. Miután leszűrtük, hideg vízzel lehűtjük. A banánt karikákra vágjuk és a spenót levelével együtt szétpasszírozzuk. A burgonyát áttörjük és kevés olajjal felmelegítjük, majd hozzáadjuk a banános spenótpürét.
Fontos!
A spenótot ne hagyjuk hűlni, hanem hideg vízzel hűtsük le, hogy megmaradjon az üde zöld színe!
Figyelmeztetés!
A spenótban sok a vas, a C-vitamin, a magnézium és a folsav. A magas oxalát tartalma miatt viszont csak hetente egy alkalommal adható csecsemőknek!
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:
A banánnal az étel kalcium-, káliumtartalmát növelhetjük.
TÁPANYAGTARTALOM:
Energia: 122,3 kcal
Fehérje: 3,7 g
Zsír: 4,8 g
Szénhidrát: 15,4 g