
20 g vaj
20 g liszt
150 ml tej, vagy babatej
50 g spenótpüré
20 g reszelt sajt
tojás fele Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és habzásig hevítjük. Felöntjük a tejjel (babatejjel) és sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a megfőzött, ledarált spenótpürét, a reszelt sajtot és egy fél tojást.
Ha a massza túl lágy, akkor egy kevés zsemlemorzsát adhatunk hozzá.
Tűzálló tálban megsütjük.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:
Könnyen fogyasztható étel, fehérjében gazdag. A tej és a sajt kalciumban gazdag, A spenót vastartalma jelentős, de a felszívódása nem annyira hatékony, mint a húsfélékben található vasé.
TÁPANYAGTARTALOM:
Energia: 1836,6 kJ / 437,4 kcal
Fehérje: 17,03 g
Zsír: 28,63 g
Szénhidrát: 24,68 g