
100 g sütőtök
50 g csirkemell
Elkészítés:
A sütőtököt alaposan megmossuk, felszeleteljük, sütőben megsütjük. A csirkemellet ledaráljuk, enyhén sós, kevés vízben megfőzzük. A megsült tököt kiszedjük a héjából, villával összetörjük, és összekeverjük a hússal.
TÁPANYAGTARTALOM:
Energia: 136 kcal
Fehérje: 18,8 g
Zsír: 1 g
Szénhidrát: 16,5 g
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:
A sütőtök szénhidrátban, vitaminokban (pl. karotin) gazdag, nagyon kellemes ízű étel, a kisbabák nagyon szívesen fogyasztják. Őszi időszakban könnyen hozzá lehet jutni, a család többi tagjának is finom csemege. Hússal bővítve fehérjével dúsítjuk, erre szüksége van a fejlődő kicsinek.