
Hozzávalók 1 főre
50 g rizs
10 g vaj
100 ml tej
cukor, vanília Elkészítés:
A megmosott rizst tegyük fel annyi vízben főni, amennyi éppen ellepi. Gyakori kevergetés mellett főzzük addig, amíg a rizs megduzzad a felszívott víztől. Ezután öntsük fel a tejjel, adjuk hozzá a vajat és a vaníliát (vagy vaníliás cukrot) és gyakori kavargatás mellett addig főzzük, amíg a rizs megpuhul.
Kínálhatunk hozzá gyümölcsöt, fahéjat, kakaóport.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
Kedvelt, finom étel. A rizs megfelelő szénhidrát- és B-vitamin-forrás. A tej kalcium- és D-vitamin-tartalma fontos a csontok fejlődéséhez. Friss gyümölccsel gazdagítva C-vitaminnal láthatjuk el a szervezetet.
TÁPANYAGTARTALOM
Energia:312,6 kcal
Fehérje: 7,4 g
Zsír: 3,7 g
Szénhidrát: 44 g