Főtt tojás sárgája
Margarin Elkészítés:
A főtt tojássárgáját áttörjük és margarinnal habosra keverjük. Kenyérre kenve falatonként adható a már rágni tudó, darabos ételt evő csecsemőnek.
Fontos!
Csak friss és hűtőben tárolt tyúktojást adjunk a csecsemőnek. A tojást forró, folyó vízben mossuk meg. Hideg vízben tegyük fel főni, forrástól számítva legalább 10 percig főzzük. Hideg vízzel öblítsük le, így a héja könnyebben leválasztható.
A tojássárgája komplett fehérjét, zsírt, D-vitamint tartalmaz. Nyáron és ősszel sok benne az A-vitamin. Ásványianyagok közül jelentős a vas-, kén- és jódtartalma. Nyers tojást, kacsa- vagy libatojást a csecsemők nem kaphatnak.
Figyelmeztetés!
A csecsemő egy éves koráig csak a tojássárgáját kaphatja! Az ételbe került legkisebb fehérje is okozhat allergiás megbetegedést. Nyers tojást, kacsa-, vagy libatojást a csecsemők nem kaphatnak!