Hozzávalók:
Főtt tojás sárgája
Főzelék
Elkészítés:
Csak friss, és hűtőben tárolt tyúktojást adjunk a csecsemőnek. A tojást forró, folyó vízben mossuk meg. Hideg vízben tegyük fel főni és forrástól számítva legalább 10 percig főzzük. Hideg vízzel öblítsük le, így a héja könnyebben leválasztható. A tojássárgáját a főzelékre passzírozzuk.
A tojássárgája komplett fehérjét, zsírt, D-vitamint tartalmaz. Nyáron és ősszel sok benne az A-vitamin. Ásványianyagok közül jelentős a vas-, kén- és jódtartalma.
Fontos!
A csecsemő 1 éves koráig csak a tojás sárgáját kaphatja. Az ételbe került legkisebb fehérje is okozhat allergiás megbetegedést.
Nyers tojást, kacsa- vagy libatojást a csecsemők nem kaphatnak!