80 g tonhalfilé
20 g paradicsompüré
só
borsikafű
Elkészítés:
A tonhalfilét nagyon kevés vízben megfőzzük. Mikor teljesen puha, a vízből kivéve villával pépesre törjük, ízesítjük a paradicsompürével, borsikafűvel, kevés jódozott sóval. Kenyérre kenve kínáljuk.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
A hal kitűnő, könnyen emészthető fehérjeforrás. Zsírtartalma nagyon alacsony, de zsírsavösszetétele kedvező. Babáknak garantáltan szálkamentes filét használjunk. A krém ízesítése enyhe, a borsikafű sokkal szelídebb fűszer, mint a bors. Sónak jódozott sót használjunk, ez segít megelőzni a jódhiány kialakulását, ami a kicsi fejlődésére károsan hathat.
TÁPANYAGTARTALOM
Energia: 93,4 kcal
Fehérje: 16,5 g
Zsír: -
Szénhidrát: 5 g