• 75 dkg túró
• 2 dl tejföl
• 2 dl tejszín
• 20 dkg porcukor
• 1 citrom leve és reszelt héja
• 1 csomag zselatin
• 12 db babapiskóta
• 2 csomag vaníliás cukor
• eperlekvár
• fél tábla tortabevonó csokoládé
• pici olaj Elkészítés:
Kivajazott tortaforma aljába belerakjuk a babapiskótát, majd citromlével meglocsoljuk.
Összedolgozzuk a túrót, a tejfölt, a porcukrot, vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját. 1 dl vizet melegítünk, ebben feloldjuk a zselatint, 3/4 részét belekeverjük a túrós masszába.
A tejszínt habbá verjük és a maradék zselatint ebbe keverjük (egy kanállal még mindig hagyjunk meg a lekvárhoz). A túrós masszát és a tejszínhabot keverjük össze, felét kenjük rá a babapiskóta-rétegre.
A lekvárhoz keverjük hozzá az utolsó kanál zselatint, kenjük rá a túróra. Hagyjuk dermedni (picit betehetjük a fagyasztóba is).
A maradék túrómasszát kenjük rá óvatosan a lekvárra. Olvasszuk fel a tortabevonót egy pici olajjal hígítva, majd öntsük a torta tetejére. Tegyük be a hűtőbe néhány órára.
Babapiskóta helyett saját készítésű piskótát is használhatunk, akár kakaós változatban is.