100 g tehéntúró
10 g búzadara
1 db tojásfehérje
10 g cukor
2 ml olaj
10 g zsemlemorzsa
citromhéj Elkészítés:
A túrót összekeverjük a cukorral, búzadarával, reszelt citromhéjjal és a keményre vert tojásfehérje habbal. Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, meghintjük zsemlemorzsával és beleöntjük a túrós masszát. Előmelegített sütőben megsütjük. Tálaláskor adhatunk hozzá lekvárt is.
TÁPANYAGÉRTÉK:
Energia: 237 kcal
Fehérje: 19,4 g
Zsír: 7,1 g
Szénhidrát: 21 g
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:
Fehérjében gazdag finom étel. A túró kalciumtartalma fontos a fejlődő babának. Fontos, hogy csak 1 éves kor után adjuk a kicsinek ezt a finomságot, tojás-, tejfehérje és a búza gluténtartalma miatt.