150 g tehéntúró
30 g búzadara
1 db tojás
20 g zsemlemorzsa
10 g margarin
30 ml tejföl
15 g porcukor
citromhéj
só Elkészítés:
A túrót összedolgozzuk a búzadarával, a tojássárgájával, a margarin felével, kevés sóval és az alaposan megmosott citrom reszelt héjával. Hozzákeverjük a kemény habbá vert fehérjét, és fél órát hűtőszekrényben állni hagyjuk. A masszából vizes kézzel gombócokat formázunk, bő, forrásban lévő, enyhén sós vízbe tesszük. Miután feljöttek a víz tetejére, 3-5 percig főzzük és leszűrjük. A zsemlemorzsát kevés margarinon megpirítjuk, beleforgatjuk a leszűrt gombócokat. Porcukorral meghintjük. A tejfölt folytonos keverés mellett vízfürdőn felmelegítjük, ízesítjük kevés cukorral és meglocsoljuk vele a gombócokat.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
Az egész család számára finom étel, akár egy tartalmas leves után vagy desszertként. Fehérjében gazdag, a túró és tejföl, mint tejtermék, sok kalciumot tartalmaz, ami a fejlődő babának elengedhetetlen ásványi anyag. A búzadara felét helyettesíthetjük zabkorpával, ezzel növeljük rosttartalmát.
TÁPANYAGTARTALOM
Energia: 629 kcal
Fehérje: 32,8 g
Zsír: 27,3 g
Szénhidrát: 58,7 g