50 dkg túró
20 dkg cukor
4 tojás
2 csomag vaníliás puding
egy citrom reszelt héja
2 csomag vaníliás cukor vagy vaníliarúd belseje Elkészítés:
A túrót villával alaposan összetörjük. A tojásokat megmossuk, egyenként felütjük és egy nagy tálban kézi habverővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a pudingport, a vaníliát, reszelt citromhéjat, végül az összetört túrót, alaposan összekeverjük. Egy tortaformát vajjal vékonyan kikenünk, beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben egy órát sütjük. Tálalhatjuk porcukorral megszórva, gyümölccsel, lekvárral, fagylalttal.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
Nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető torta, többféle módon továbbfejleszthető. A túró jól felhasználható tejtermék, kalciumtartalma még tortaként elkészítve is jelentős.