200 g burgonya
50 g túró
50 ml tejföl
20 g sajt
kapor
fűszerpaprika
só Elkészítés:
A burgonyát alaposan megmossuk és enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Mikor kicsit kihűlt, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, kiszedjük a belsejét. A túrót alaposan összekeverjük a tejföllel, a kaporral, a fűszerpaprikával, ezzel a masszával megtöltjük a burgonya belsejét. Sütőlapra tesszük (ezt megkenhetjük egy kis olajjal, hogy ne ragadjon le), megszórjuk reszelt sajttal, és meleg sütőben megsütjük.
A kivájt burgonyabelsőt külön ételnek elkészíthetjük. Villával összetörjük, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük egy felvert tojással, apró gombócot formázunk belőle és olajban kisütjük. Ezt akkor érdemes, ha nagyobb adagot készítünk az ételből.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
Ez a töltött burgonya egy egyszerű, húsmentes étel. A túró és a sajt magas kalcium- és D-vitamin tartalmú élelmiszer, ezekre az anyagokra a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt nagy szükségük van a csontok fejlődéséhez, a csontritkulás megelőzésében.
TÁPANYAGTARTALOM
Energia: 434 kcal
Fehérje: 20 g
Zsír: 19,5 g
Szénhidrát: 44,1 g