Valóra vált a család álma: Levente végre megkapta a 700 millió forintos Zolgensma kezelést! - Az anyukája számolt be róla

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Valóra vált a család álma: Levente végre megkapta a 700 millió forintos Zolgensma kezelést! - Az anyukája számolt be róla Beadták a gyűjtés nyomán beszerzett gyógyszert kedden az SMA genetikai betegségben szenvedő Leventének. A kisfiú Magyarországon másodikként kapta meg az egyszeri génterápiás kezelést, Zente után. Beadták a gyűjtés nyomán beszerzett gyógyszert kedden a genetikai betegségben szenvedő Leventének - közölte a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza az MTI-vel.

November 26-án megkapta a szert
Az intézmény azt írta: immár második alkalommal alkalmazták az Egyesült Államokban szabadalmaztatott, Európában még nem törzskönyvezett génterápiás gyógyszert. A sikeres társadalmi gyűjtést követően Levente, a kórház SMA-s betege Magyarországon másodikként kapta meg az egyszeri génterápiás kezelést - a világon egyébként eddig összesen mintegy 100 gyermek kapta meg a szert.

Ez az egyszeri kezelés csökkentheti a betegség terhét a beteg, a család és az egészségügyi rendszer számára, felváltva az ismétlődő, élethosszig tartó terápiát - emelték ki.


A kisfiú pólóján a gyógyszer beadásának napja szerepel

Levente az egészségügyi beavatkozást jól viselte, jelenleg elkülönített környezetben lábadozik, várhatóan szerdán haza is mehet - áll a közleményben.

Az anyuka is beszámolt a Facebookon
Levente édesanyja is beszámolt minderről a kisfiú Facebook-oldalán, egyúttal ismét megköszönte mindenkinek a segítséget, hogy összegyűlt a fiúcska kezelésére a 700 millió forint.

"Örömmel és boldogsággal jelentem be, hogy Levente a mai napon megkapta a Zolgensma génterápiás kezelést Budapesten a MRE Bethesda Gyermekkórházában! Nagyon hálásak vagyunk, Nélkületek nem ment volna!"

Valóra vált a család álma: Levente végre megkapta a 700 millió forintos Zolgensma kezelést! - Az anyukája számolt be róla

Az SMA (spinalis muscularis atrophia) egy ritka genetikai betegség, lényege a gerincvelő vázizmokat mozgató idegsejtjeinek funkciókiesése, ami az izommozgások gyengüléséhez, elvesztéséhez, majd kezelés nélkül a légzőizmok bénulása miatt halálhoz vezet.

Zente volt az első
Korábban egy másik SMA-s kisfiú, Zente kezelésére ugyancsak társadalmi összefogással indítottak gyűjtést. Zente október végén szintén a Bethesda kórházban kapta meg a mintegy 700 millió forintos készítményt.

Forrás: MTI, Facebook/Levente - SMA 2
Fotók: Facebook/Levente - SMA 2, Facebook/Bethesda Gyermekkórház (Vargosz)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.11.27