300 g liszt
100 g zabkorpa
200 ml tejföl
2 db tojás
150 g margarin
20 g élesztő
só Elkészítés:
Az élesztőt kevés tejjel és kis cukorral felfuttatjuk. A sóval kevert lisztet összedolgozzuk a margarinnal, tejföllel, a tojások sárgájával, a zabkorpával, és a felfuttatott élesztővel. A tésztát jól átgyúrjuk, meleg helyen kelni hagyjuk kb. fél órát, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk.
Tetejét késsel bevagdossuk, kiszaggatjuk, a pogácsákat tojásfehérjével megkenjük. Papírral bélelt sütőlemezre rakjuk és előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
Egészséges csemege az egész családnak. A kisbaba csak 12 hónapos kor után fogyassza a pogácsában szereplő liszt gluténtartalma miatt. A zabkorpa segít megelőzni a rostszegény táplálkozás miatt kialakuló állapotokat, pl. a székrekedést.