100 g zabpehely
2 db tojás
só
petrezselyemzöld
Elkészítés:
A zabpelyhet összekeverjük a tojással, ízesítjük sóval, apróra vágott petrezselyemzölddel (ha túl sűrű, kevés vizet adhatunk hozzá), majd fél órát állni hagyjuk. Galuskaszaggatóval forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, 3-4 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
A zabpelyhes galuska köretként nagyon jó mártásos húsokhoz, zöldségételekhez. Zabpehely tartalmának köszönhetően kitűnően beilleszthető a fogyókúrázók étrendjébe, segít megelőzni, kezelni a székrekedést, valamint a vér koleszterintartalmának csökkentésében is szerepet játszik.
TÁPANYAGTARTALOM
Energia: 508 kcal
Fehérje: 25,2 g
Zsír: 16,4 g
Szénhidrát: 64,9 g