40 g rizs
60 g sertéskaraj
40 g sárgarépa
40 g zöldborsó
10 ml olaj
20 g póréhagyma
kis gerezd paradicsom, paprika
kakukkfű Elkészítés:
A rizst megfőzzük. A sárgarépát, a póréhagymát és a zöldborsót megpároljuk. A húst kis kockákra vágjuk, kevés olajon átpirítjuk, majd sózzuk, kevés kakukkfűvel fűszerezzük, hozzáadjuk a paprika és a paradicsomdarabot és állandóan kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. A végén a hozzávalókat összekeverjük. Reszelt sajtot szórhatunk a tetejére.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
Az egész család számára fogyasztható egytálétel. Enyhén fűszerezett. Fehérjében, szénhidrátban gazdag, a zöldborsó rosttartalmát növeli. Ha reszelt sajttal tálaljuk, kalciumtartalmát emelhetjük.
TÁPANYAGTARTALOM
Energia: 365 kcal
Fehérje: 19 g
Zsír: 14 g
Szénhidrát: 40 g