30 g rizs
20 g sárgarépa
20 g zöldborsó
10 ml olívaolaj
kakukkfű
só Elkészítés:
A rizst bő, enyhén sós vízben megfőzzük. Az alaposan megtisztított sárgarépát kis kockákra vágjuk, a borsóval együtt átfuttatjuk az olajon, majd vizet aláöntve megpároljuk. Ízesíthetjük egy kevés kakukkfűvel is. Amikor megpuhult a rizs és a zöldségek is, összekeverjük őket.
TÁPANYAGTARTALOM
Energia: 224,7 kcal
Fehérje: 4,2 g
Zsír: 10 g
Szénhidrát: 28,5 g
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
Egyszerű, de finom köret bármilyen húsételhez. A rizs könnyen emészthető szénhidrátforrás, gluténmentes. A zöldborsó jó rostforrás, segítségével elkerülhető a babáknál gyakran jelentkező székrekedés. Mellé megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztásáról ne feledkezzünk meg!