20 g rizs
15 g sárgarépa
15 g petrezselyemgyökér
1-2 db cukkini
10 ml olaj
kakukkfű
só Elkészítés:
A rizst bő vízben megfőzzük. A cukkinit alaposan megmossuk, hosszában kettévágjuk, a belsejét kivájjuk pl. egy kiskanállal. Enyhén megsózzuk, majd sütőlapra téve elősütjük. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret alaposan megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. A kivájt cukkini belsőt is felkockázzuk. A felaprított zöldségféléket az olajon átfuttatjuk, majd állandóan kevés vizet aláöntve puhára pároljuk, fűszerezzük kakukkfűvel. Amikor megpuhult, összekeverjük a főtt rizzsel, majd az elősütött cukkinikbe töltjük, sütőbe visszatéve pár percig sütjük.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
Ezt a zöldséges ételt akkor adjuk a kicsinek, amikor már eszik darabos ételeket, és a hozzávalókat egyenként megszokta. Az étel nem igényel erőteljes fűszerezést, maguk a zöldségfélék, és a jellegzetes ízű kakukkfű adja a kellemes ízt. De a kakukkfű és a só ki is hagyható az ételből, ha a teljesen természetes ízeket szeretnénk megszoktatni a kicsivel. Olajként használhatunk olívaolajat, de arra figyeljünk, hogy ne hevítsük túl meleg hőfokra, miután beleöntöttük a tálba, azonnal tegyük hozzá a zöldségféléket, így futtassuk át.
TÁPANYAGTARTALOM
Energia: 175 kcal
Fehérje: 2 g
Zsír: 10 g
Szénhidrát: 17,7 g