Hozzávalók 1 fő részére
30g liszt
fél zsemle
15g sárgarépa
10g petrezselyemgyökér
fél tojás
5 ml olaj
petrezselyemzöld
só Elkészítés:
A lereszelt sárgarépát és petrezselyemgyökeret megpároljuk az olajon, összedolgozzuk a lisztből, zsemléből, tojásból készült lágy galuskatésztával, sózzuk, hozzákeverjük az apróra vágott petrezselyemzölddel. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, és forrásban lévő, enyhén sós vízben megfőzzük.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
Ezzel a körettel változatosabbá tehetjük a család táplálkozását. Finom köret pl. vadas mellé, vagy különböző szószokhoz. A hozzáadott zöldségek növelik az étel rost-, illetve vitamintartalmát.
TÁPANYAGTARTALOM
Energia: 260,7 kcal
Fehérje: 30,9 g
Zsír: 6,8 g
Szénhidrát: 40,2 g