Akár évi 300.000 forintot is visszakaphattok a pároddal, ha van ilyen kártyátok (x)

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Akár évi 300.000 forintot is visszakaphattok a pároddal, ha van ilyen kártyátok

A gyermek minden életszakaszában felmerülnek jelentős kiadások, amelyek igencsak megterhelik a családi kasszát. Legyen szó a gyerekszoba kialakításáról, a babakelengyék beszerzéséről, vagy éppen a beiskolázáshoz kapcsolódó költségekről. Cikkünkben egy sokak számára ismeretlen lehetőséget mutatunk be, amellyel akár évi 300 ezer forinttal toldhatjuk meg a családi büdzsét.

Ötletek a megtakarításhoz

Kétségtelen, hogy a rengeteg öröm mellett a gyermeknevelés a kezdetektől fogva sokba kerül, így minden anyagi kiegészítés nagy segítség a családoknak. Ennek egyik kiváló módja a sokak által kiaknázatlanul hagyott egészségpénztári számla, amely akár évi 150 ezer forinttal bővítheti a családi költségvetést, 750 ezer forintos befizetés esetén, ami akár meg is duplázható, ha mindkét szülő nyit egészségpénztári számlát.
Azonban nem mindegy, hogy melyik szolgáltatót választod! Az OTP Egészségpénztári kártyát 9000 helyen elfogadják, és több 100 termék és szolgáltatás fizethető segítségével. Túl a 20%-os “kamaton”, egészen pontosan adó-visszatérítésen (ami az egészségpénztári számlára befizetett összeg után kapható), számos szolgáltatóhely 5-30%-os egyedi kedvezménnyel kecsegtet a pénztártagoknak. Így tökéletes választást jelent a pénzügyileg tudatos családoknak, akik szeretnék növelni a gyermeknevelésre fordítható forrásaikat.

Következzen pár olyan családi kiadás, amely fizethető OTP Egészségpénztári számla segítségével, és amelyekhez pluszforrást szerezhetnek a családok!


Amikor új taggal bővül a család

Kevés ahhoz fogható öröm van, mint amikor bővül a család, azonban már a gyermek megszületése előtt is hatalmas összeg minden szükséges dolgot beszerezni. Szerencsére az OTP Egészségpénztár segítségével az olyan csecsemőápolási termékek, mint a törlőkendő, pelenka, cumi, cumisüveg, anyatejgyűjtő zacskó vagy babanaptej elszámolhatók, azaz fizethetők egészségpénztári egyenlegből, akár egészségpénztári kártyával.


Amikor cseperedni kezd gyermekünk

Ahogy cseperedik a gyermek, úgy változik, hogy éppen mire van szüksége. A ruháztatás költségei például rendkívül magasak lehetnek, hiszen a gyermekek hónapról-hónapra gyors ütemben növekednek. Jó hír viszont, hogy az egészségpénztár lehetővé teszi, hogy az adó-visszatérítésnek köszönhetően akár 20%-kal kockázatmentesen növelhesd a GYED összegét is.

Fontos megjegyezni, hogy:

- Minimum fél éves egyenlegből - vagyis a legalább 180 napja az egészségpénztár számlán található összegből - számolható el a gyermekgondozási támogatás.

- A gyermekgondozási támogatást GYED-re való jogosultság esetén minden hónapban lehet igényelni és/vagy visszamenőleg maximum 4 hónapra, egyösszegben. GYED-re való jogosultság után pedig legfeljebb 4 hónappal igényelhető egyben, maximum 4 hónapra.Amikor átlépi a gyermek a tinédzserkor küszöbét

Amikor az általános- és középiskolai évek következnek, akkor éves szintű extra kiadást jelent a beiskolázás is.
Az egészségpénztár viszont segíthet abban, hogy több forrásod legyen az általános- vagy középiskolás, sőt akár egyetemista korú gyermekeid beiskolázására. Hiszen a ruházati cikkek, taneszközök, tandíj, albérlet, kollégium és egyéb költségek is fizethetők egészségpénztári számláról.
Fontos megkötés, hogy a támogatás összege maximum: 266 800 Ft/év/gyermek. Illetve, nem szabad elfelejteni, hogy kizárólag a már legalább 180 napja az egészségpénztári számlán lévő összeg használható fel beiskolázási támogatásként.


Gyermeknevelési kiadások, amelyek nem korhoz kötöttek

Egy jól felszerelt otthoni patika egy háztartásból sem hiányozhat. Szerencsére minden törzskönyvezett és gyógyszertárban készített gyógyszer, valamint speciális gyógyászati célra szánt tápszer elszámolható az OTP Egészségpénztár segítségével. Ezzel jelentős megtakarítást eszközölhetnek a családok.
Legyen szó a gyerekek fogszabályzásáról, nagyszülők prevenciós szűrővizsgálatáról vagy éppen a szülők szemüvegéről, fogászati vagy belgyógyászati kezeléséről, a szerződött partnereknél végzett orvosi beavatkozások szintén elszámolhatók.
További jelentős előny, hogy amikor a szülő a megbetegedett gyermekének ápolása miatt táppénzen van, a csökkent fizetését kiegészítheti egészségpénztári egyenlegből. Ehhez a munkáltató által kiállított igazolást szükséges a pénztár részére elküldeni. Fontos megjegyezni, hogy a kieső jövedelem pótlását a pénztár utólagosan, az igénylés elbírálásakor fennálló, szabadon elkölthető egyenlege erejéig teljesíti.
A fenti lista nem teljeskörű, számos egyéb szolgáltatás és termék finanszírozható egészségpénztári számláról. A következőkben pedig egy példán keresztül szemléltetjük ennek a speciális számlának a használatát és az elérhető pluszforrás mértékét.

 


Mennyit spórolhat egy átlagos család egészségpénztárral?

Az alábbi példa segítségével bemutatjuk, hogy egy átlagos család számára miképp segíthet az egészségpénztár.

- Ákos és Beáta három gyermeket nevelnek Budapesten: egy kisbabát és két iskolás gyermeket. Mivel tudják, hogy 2024-ben több nagyobb kiadás vár a családra, OTP Egészségpénztári számla nyitása mellett döntöttek.

- Az OTP Egészségpénztárnál ezt most kedvezményesen tehették meg, hiszen az egyszeri kártya díjat (2900 forint) teljesen elengedik egy korlátozott akció keretében. Ehhez a SZULO2024 kuponkódot szükséges használni a regisztrációnál.

- A könnyebb használat és nagyobb kényelem érdekében összekötötték az OTP Egészségpénztári kártyájukat Ákos bankkártyájával. A kártyaösszekötési funkciónak köszönhetően nem kell külön befizetniük az OTP Egészségpénztári számlájukra.

- A működési költség 6,5%, így a befizetett összeg 93,5%-a vásárolható le.

- Első körben a következő elszámolható költségekkel terveznek:
 

Pelenka: 200 ezer forint

Törlőkendő: 20 ezer forint

Tisztálkodószerek (fürdető, fültisztító, stb.): 50 ezer forint

Orvosi vizsgálatok, kezelések: 300 ezer forint

Anyatej-kiegészítő csecsemő tápszer: 100 ezer forint

Beiskolázási támogatás az idősebb gyerekeknek: 400 ezer forint

Az összes kiadás: több mint 750 ezer forint. 

- Ákosnak és Beátának sikerült maximalizálni az elérhető adó-visszatérítést a maximális befizetéseikkel és kártyaösszekötéses vásárlásaikkal (hiszen utóbbi is befizetés tulajdonképpen), így a következő év elején 150-150 ezer forint érkezik az egészségpénztári számláikra, amit majd tandíjra használnak fel.Kártyaösszekötéssel a további nyereményért

Felkeltette érdeklődésed a megtakarítási lehetőség? Most még jobban megéri csatlakozni mint valaha, hiszen a pénztártagok akár 500 ezer forintot is nyerhetnek! Ehhez nincs más dolgod, mint részt venni az OTP Egészségpénztár nyereményjátékában, melynek keretében a feltételeket teljesítő pénztártagok értékes pénznyereményekhez juthatnak. A részvételhez kövesd az alábbi lépéseket!
 

1. Amennyiben még nem vagy tag, regisztrálj személyesen vagy online az OTP Egészségpénztárba!

2. Kösd össze az OTP Egészségkártyádat a bankkártyáddal 2024. november 30-ig! Ezt az ügyfélportálon teheted meg a „Befizetés / Kártyák összekapcsolása” opciónál.

3. Vásárolj legalább 5 ezer forint értékben összekötött OTP Egészségkártyáddal 2024. február 1. és november 30. Között! (Tehát fontos, hogy a vásárolt összeg 5 ezer forinttal haladja meg az OTP Egészségpénztári egyenleged.) 

4. Végül pedig regisztrálj a nyereményjátékra 2024. november 30-ig!


Ahhoz, hogy az 500 ezer forintos fődíj sorsoláson részt vehess, vásárolj legalább 300 ezer forint értékben az összekötött OTP Egészségkártyáddal, 2024. február 1. és november 30. között. Természetesen ezt több részletben is megteheted.
Ne feledd, a játék időtartama: 2024. február 1-november 30.

A nyeremények pedig:

- havonta: 1 x 100 ezer forint és 1 X 50 ezer forint, bankszámlára történő átutalással

- fődíj: 500 ezer forint, bankszámlára történő átutalással

Használd az összekötés funkciót, élvezd az extra kényelmet és tegyél szert értékes nyereményekre!
 


Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2024.04.03