A legdurvább mondatok, amiket kispapák mondtak vajúdó párjuknak a szülőszobán - Egy szülésznő gyűjtötte össze

Szülők lapja

Babavárás

Szülők lapja


A legdurvább mondatok, amiket kispapák mondtak vajúdó párjuknak a szülőszobán - Egy szülésznő gyűjtötte össze Az ember azt gondolná, hogy az apás szülés az a kapcsolatot összekovácsoló, erőteljes és gyönyörű élmény mindkét fél számára, melyre a nehézségek és fájdalmak ellenére is jó visszaemlékezni. De ez nincs mindig így. Az ember azt gondolná, hogy az apás szülés az a kapcsolatot összekovácsoló, erőteljes és gyönyörű élmény mindkét fél számára, melyre a nehézségek és fájdalmak ellenére is jó visszaemlékezni.

Hogy ez mennyire nincs így, arra egy Hollyd_rn nevű TikTok felhasználó hívta fel a figyelmet. A szülésznőként dolgozó Holly ugyanis összegyűjtötte azokat a felháborító, olykor gyomorforgató kijelentéseket, melyeket egyes kispapák tettek a szülőszobán, akik érezhetően nem voltak a helyzet magaslatán, hogyan is kellene támogatniuk éppen vajúdó vagy szülő párjukat.

A háttér ugyanaz, a tartalom nagyon más
Hogy még egy kis csavart beletegyen, Holly mindezeket a mondatokat ironikusan úgy tálalta, mintha csak az interneten keringő inspiráló idézetek lennének: naplementés, tengerpartos vagy épp bárányfelhős háttérrel. Csak itt az a cél, hogy megmutassa, hogyan NE viselkedjen valaki a szülőszobán.

10-ből 9 apuka támogató
Mint Holly a Bored Pandának elmondta, tapasztalata szerint 10-ből 1 apuka viselkedik kifogásolhatóan, miközben a párja a közös gyermekükkel vajúdik - a legtöbb apukán érződik, hogy szeretné támogatni a párját szülés közben, ugyanakkor sokan nem igazán tudják, mit is tegyenek, mivel segíthetnének a leginkább.

- A vajúdás nem könnyű feladat és szinte mindenkinél kicsit másképpen zajlik. Az apukáknak azt tanácsolom, hogy már előre beszélgessenek el párjukkal arról, pontosan mit vár majd el tőlük ebben a helyzetben. Emellett igyekezzenek mindig alkalmazkodni az adott szituációhoz, ahogy halad előre a szülés, lelkileg és érzelmileg is álljanak a párjuk mellett. Így tényleg közös élménnyé válhat a szülés.


(illusztráció)

Az apaságtól senki nem lesz jobb ember
Hozzátette azt is, ezek a viselkedések egyértelműen megmutatják, maga az apaság ténye senkit nem tesz egycsapásra jobb emberré, mint amilyen azelőtt volt.

A portál megkérdezte Alex Scot párkapcsolati tanácsadót is egy témában, aki hangsúlyozta, ha egyik vagy másik partner állandóan szidalmazza, becsmérli, megalázza, kioktatja a másikat, az nem csak érzelmi és lelki bántalmazás, de egészségügyi problémákat is okozhat.

A toxikus kapcsolaton nem változtat a közös gyerek
Abban az esetben, ha a bántalmazó felismeri a toxikus viselkedési mintáit és hajlandó mindent elkövetni, hogy változtasson, az a párkapcsolat javára válhat. Ha azonban valaki képtelen elismerni a saját hiányosságait és hogy érző, megértő félként viselkedjen egy kapcsolatban, ott a partnerének érdemes elgondolkodni azon, tényleg gyereket akar-e vállalni egy ilyen emberrel.

A párkapcsolati tanácsadó szerint egyébként a toxikus mondatok inspiráló idézetekként való tálalása nem fog változást hozni, de azért a figyelmet mégiscsak felhívja egy létező problémára.
 

Felháborító mondatok, amiket a kispapák mondtak a szülőszobán


Kismama férje: "Tényleg azt gondolod, szükséged van epidurálra? Anyukám se kérte, szerintem beszéljük meg."

(miután pozíciót váltottak a kismamánál) "Most pont úgy rakták a párom, hogy nem látom tőle a tévét."

toxikus

Kismama férje "Még egy öltéssel varrja szűkebbre, doki, azt akarom, hogy minden olyan legyen, mint ezelőtt."

(miközben a párja vajúdott) "Maguknál lehet dns-tesztet kérni? Anyukám azt mondja, kérjek egyet, mielőtt hazamegyünk."

"Csak edd meg a kekszet meg a mogyoróvajat, amit adtak, mindjárt hozok kaját" - mondta a férj, aztán 12 órával később visszatért a vajúdó párjához kaja nélkül, ellenben teljesen beállva

Kismama férje: "Majd hívj, ha jön a baba, addig elmegyek a spanommal a bárba és megnézzük a meccset."

Kismama férje: "Meddig fog ez még tartani? Terveim vannak a hétvégére."

toxikus

Kismama férje: "Menj már át a vajúdólabdára, hadd aludjak az ágyban."

Kismama férje: "Szerintem kérj császármetszést, olyan sokáig tart már ez az egész."

"Nem értem, mi a bajod, a könnyebbik utat választottad, nem olyan rossz ez, nem is kellett semmit csinálnod, mindent megcsináltak helyetted." - vigasztalta a férj a feleségét, miközben ő sírt, hogy császármetszés lett a vége

Olvasd el ezt is!
"Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de majd a férje bejáratja" - Ezt teszik a nőkkel a gátmetszés után »


Forrás: BoredPanda, TikTok/Holly_rn
Kezdőfotó: Freepik

Szülők lapja

Babavárás

Szülők lapja


2021.09.16