Ez az igazán egyszerű recept egy remek alternatíva, ha már unjuk a szokásos reggeliket. A krumplis tojás tápanyagokban, hasznos zsírokban, szénhidrátban és fehérjében is gazdag, ráadásul hosszú időre biztosítja a jóllakottság érzését. Utazáshoz, kiránduláshoz is remekül tárolható és egész nap fogyasztható eledel.
Krumplis omlett (2 éhes főre)
Hozzávalók:
- 1 nagy szem krumpli
- 4 tojássárgája
- só, bors, fokhagyma(granulátum)
- további fűszerek (oregánó, szerecsendió) ízlés szerint
- 1 -2 evőkanál olaj, zsír vagy vaj
Elkészítés:
1. Lereszeljük a krumplit és egy kicsi vagy közepes serpenyőben zsiradékon kissé kevergetve átpirítjuk. (Szeletelt, főtt krumplit is használhatunk, ez esetben csak leterítjük a serpenyőbe pirulni.)
2. Összekeverjük a 4 tojást a fűszerekkel, hozzáöntjük a reszelt krumplihoz és egységesre keverjük (a szeletelt krumplira csak egyenletesen ráöntjük).
3. Alacsony lángon, lassan hagyjuk átsülni az omlettet addig, míg az alja enyhén meg nem pirul.
4. Átfordítjuk és a másik oldalát is pirosasra sütjük.
A „tésztába” akár reszelt sajt, répa, vagy cukkini is keverhető.
Fogyaszthatjuk salátával, zöldségekkel, de akár májkrémmel is.
Szerző: Szülők Lapja
Fotó: Szülők Lapja