A tojáskrém méltánytalanul elhanyagolt étel, jellemzően a rendezvényekre megalkotott hidegtálak részét alkotja, holott házilag is könnyen összedobható, ráadásul rendkívül laktató, tápanyagokban gazdag és sokféleképpen felhasználható finomság.
A tojáskrémet tehetjük pirítósra, megtölthetünk vele szendvicset, sőt, zöldség vagy húsok mellé is jól illik köretként.
Most egy snidlinges-majonézes verziót mutatunk.
Tojáskrém majonézzel
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 1 fej lila hagyma (kisebb)
- 0.5 csokor. snidling
- 5 ek. joghurt
- 1 ek. mustár
- 1 ek. majonéz
- só, bors
Elkészítés:
A megmosott tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük.
Közben a lilahagymát és a snidlinget megtisztítjuk, felaprítjuk.
A tojásokat hideg vízzel lehűtjük, a héját leszedjük és leöblítjük. Tálba rakjuk és villával áttörjük vagy lereszeljük őket. Hozzáadjuk az aprított lilahagymát, a snidlinget, a joghurtot, a mustárt és a majonézt. Sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük.
Miután alaposan összekevertük, érdemes kicsit várni, hogy összeérjenek az ízek.
Fotók: Szülők Lapja