Kánikulában jól jönnek például a hideg gyümölcslevesek, a turmixok, a különféle smoothie-k, nah és persze a házi fagyi is, hiszen ezek mind egyszerre táplálóak, ugyanakkor folyadékkal is ellátják a szervezetet.
Most egy újabb ötletet hoztunk: a gyümölcsös-joghurtos fagyiszeletet végső soron úgy variálod, ahogy csak akarod, gyorsan megvan (jó, a fagyási időt azért ki kell várni), és akár tejmentesen is készítheted.
Gyümölcsös-joghurtos fagyiszelet recept
Hozzávalók:
- 1 doboz sűrű joghurt - legjobb a görög joghurt vagy növényi joghurt, például kókuszkrém, mandulakrém
- 1 evőkanál méz vagy egyéb édesítő
- pár csepp vanília aroma vagy vaníliás cukor (elhagyható)
- kis fahéj
Feltétnek - mindent vágj apróra:
- nyári gyümölcsök: málna, eper, áfonya, szeder, ribizli
- egyéb: granola, aprított dió, mogyoró, mandula, magvak
Elkészítése:
1. A joghurtot keverd össze a az ízesítőkkel, majd simítsd egy zsírpapírral kibélelt tepsibe
2. Szórd rá a gyümölcsöket, magvakat
3. Már mehet is a mélyhűtőbe - hagyd bent legalább 3 órán keresztül, de legjobb, ha este elkészíted, és másnap fogyasztjátok
4. Ha kivetted a mélyhűtőből, hagyd pár percig szobahőmérsékleten, majd szeleteld fel
A tepsit érdemes kibélelni papírral, mert a fémtepsibe beleragadna a fagyasztott joghurt, nehezebb lenne felszedni.
Miért egészséges?
- a görög joghurt fehérjeforrás
- az olajos magvakban értékes vitaminok és a szervezetnek szükséges esszenciális zsírsavak vannak
- a nyári gyümölcsök rost- és vitaminforrások (csak a gyümölcsallergiára figyelj)
Forrás, fotók: feelgoodfoodie.net