A gyerekek nagy kedvence a mogyorókrém, vagy Nutella, amit felnőttként is tökéletesen megértünk, szerintünk is elképesztően finom.
Viszont tele van cukorral, ráadásul aki tejallergiával küzd, vagy tej intoleranciája van, az nem fogyaszthatja.
Most egy olyan szuper receptet ajánlunk, amit akár cukorbetegek, vagy tejérzékenyek is nyugodtan ehetnek, sőt a gyerekek számára is egy sokkal egészségesebb opció.
Hozzávalók a házi mogyorókrémhez:
1 csésze mogyoró
1 csésze aszalt datolya
1/2 csésze víz
2 evőkanál organikus juharszirup
1-2 púpozott evőkanál jó minőségű nyers kakaópor
Házi mogyorókrém elkészítése:
A mogyorót beáztatjuk egy éjszakára, de minimum 6 órára - csak akkor lesz jó, ha ezt betartod. Az áztatás után leszűrjük, majd beletesszük az aprítógépbe a datolyával, vízzel, juharsziruppal és a kakaóporral együtt.
Majd addig daráljuk a keveréket, amíg egy homogén, krémes pasztát nem kapunk, ez kb. 5-10 perc.
Ilyen egyszerű a házi nutella elkészítése. Ahogy végeztünk, már kenhetjük is a kenyérre, vagy a palacsintába.
Ha marad (bár ezt nehezen tudjuk elképzelni), akkor csavaros üvegbe töltjük, és a hűtőben tároljuk, így sokáig eláll.
Fotók: Freepik