Így juthatsz ingyen vízhez a fővárosban és vidéken, ha itt a kánikula! - Ivókutak, ivócsapok és Refill pontok 2019

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Így juthatsz ingyen vízhez a fővárosban és vidéken, ha itt a kánikula! - Ivókutak, ivócsapok és Refill pontok 2019 Így juthatsz ingyenesen vízhez a fővárosban és vidéken. Mutatjuk, honnan tudhatod, merre vannak a közkutak, ivócsapok és mely vendéglátóhelyektől kapsz egy pohár friss csapvizet ingyen. Nyáron nagyon gyakran elhangzik a figyelmeztetés, hogy víz nélkül ne induljon el senki otthonról, hiszen könnyen rosszul lehet a nagy melegben és a kiszáradás tüneteivel akár kórházba is kerülhet.

Ha nincs nálad elég víz
Ennek ellenére előfordul, hogy nincs nálunk (elég) víz vagy hamarabb elfogy, mint gondolnánk: ha például leszállítanak egy tömegközlekedési eszközről és gyalogolni kell, elromlik a klíma a buszon és fuldokolni lehet a hőségtől, a nálunk lévő vízben mossuk meg a kezünk/arcunk vagy akár a gyerek fejét, de adódhat olyan helyzet is, hogy egy rosszul lévő embernek felajánljuk a saját víztartalékunkat.

Bár megoldás lehet, ha befutunk egy boltba palackos vízért, de nem mindig van a közelben - vagy akár kirándulás közben - olyan hely, ahol vásárolni tudunk.
 

Így juthatsz ingyenesen vízhez a kánikulában


Szerencsére ilyenkor is van megoldás, sőt, egyre több hasznos dolog segíthet bennünket friss és ingyenes vízhez jutni.

Közkutak térképe
A www.kozkutak.hu térképet azzal a céllal hozták létre, hogy ezen bárki kereshet budapesti ivókutat vagy tűzcsapból átalakított ivócsapot a közelében.

Ráadásul a térkép azokat az éttermeket, vendéglátóhelyeket is jelzi, ahol mindenféle egyéb fogyasztás nélkül kiszolgálnak egy pohár vízzel - az ilyen helyeket Refill-Töltsd újra pont matricával is ellátták, hogy könnyebben megtaláld.

ingyen víz

Mobilapplikáció is van
Bár a Közkutak térkép csak Budapestre korlátozódik, létezik egy országos változat is: ezt ingyenes mobilapplikációban találod meg, a Közkutak keresőszóra egyszerűen letöltheted iOS-ra és Androidra is.

Ez is érdekelhet!
Folyadékpótlás kánikulában: Nem elég, ha csak vizet és ásványvizet adsz a gyerekednek! - Gyermekgyógyász tanácsai »


Kezdőfotó: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.06.24