Nyalókától fulladt meg a kétéves kisfiú! - Hiába értek oda gyorsan a mentők, nem sikerült megmenteni az életét

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Nyalókától fulladt meg a kétéves kisfiú! - Hiába értek oda gyorsan a mentők, nem sikerült megmenteni az életét Szörnyű tragédia ért egy kétgyermekes családot: megfulladt kétéves kisfiuk, miután megakadt a torkán a nyalóka feje. A szülők mindenkit arra figyelmeztetnek, ne adjanak nyalókát 3 évnél kisebb gyereknek. Szörnyű tragédia ért egy angol családot Manchasterben: megfulladt kétéves kisfiuk, miután megakadt a torkán a nyalóka feje.

Lejött a pálcikáról a nyalóka feje
A kis Francis nem sokkal azt követően kezdett el fulladozni, hogy szájába vette a nyalókát. Bár 13 éves bátyja, Michael kétségbeesetten próbálta kihúzni szájából az édességet, csak a pálcikát tudta, a nyalóka feje a kisfiú torkán akadt.


A kis Francis egy hasonló nyalókával, mint ami a tragédiát okozta

- Egyszerűen nem is tudom, mit mondjak. Francis gyakran kapott édességet uzsonna után, fagyit vagy nyalókát. Az apukája most is rákérdezett, mit szeretne, és a kisfiam nyalókát kért - idézte fel az édesanya, Dawn Dean aki egyébként éppen üzleti úton volt, amikor a tragédia történt.

Nem tudták megmenteni
A kisfiúhoz mentőt is hívtak, de sajnos az életét az orvosok sem tudták megmenteni. A szülők azért fordultak a sajtóhoz, hogy felhívják a figyelmet arra, milyen veszélyesek a nyalókák a kisgyermekeknek, továbbá hogy a gyártókat is arra ösztönözzék, tegyék még feltűnőbbé a figyelmeztetést a termékek csomagolásán.

Nyalókázni veszélyes 3 éves kor alatt!
A tragédiát okozó Swizzels Matlow nyalókát egyébként több darabos kiszerelésben vették a szülők, és a dobozon szerepelt is, hogy 3 éves kor alatt nem ajánlott a fogyasztása, mert fulladást okozhat - de az egyes nyalókák eldobható papírcsomagolásán ez a figyelmeztetés már nem szerepel.

- Csak annyit üzennénk minden szülőnek, hogy sosem lehetnek elég óvatosak, ha a gyerekükről van szó. Mi sem gondoltuk egy percig sem, hogy egy nyalóka árthat a kisfiunknak - tette hozzá az anyuka.

A nyalókát gyártó céget is lesújtotta a hír, igazgatójuk, Andrew Matlow azt nyilatkozta, ők is vizsgálódnak az ügyben, hogy hasonló tragédia ne ismétlődhessen meg.

Ez is érdekelhet!
Ingyenes elsősegélynyújtó tanfolyamok szülőknek: Mit kell tenni fulladás, égés, lázgörcs, vérzés, mérgezés esetén? »


Forrás, fotó: Mirror

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.06.05