Március 18. és 24. között az előzetesen asztalt foglalók az ország minőségi éttermeinek kínálatával ismerkedhetnek meg egységes árakon, a korábbi évekhez képest azonban már három kategóriában: a 3900 forintos top, a 4900 forintos prémium, vagy az 5900 forintos exkluzív kategóriában.
Már három kategóriával jelentkezik a tavaszi Étterem Hét
Az egyhetes programban résztvevő közép- és felsőkategóriás éttermekben olyan ismert nevek is főznek, mint Bicsár Attila, Horváth Szilveszter, Takács Lajos, vagy Varga Roland séf - tájékoztatták a szervezők az MTI-t, 2019. március 1-jén, pénteken.
Több, mint 130 étterem vesz részt a rendezvénysorozaton
A legkiválóbb alapanyagokból készített menüsorok változatos ízvilágot és stílust képviselnek a gasztronómiai palettán. A résztvevő több, mint 130 étterem bemutatkozó ételsorai kiválóan reprezentálják nemcsak az adott hely konyhájának jellegzetességeit, de a népszerű gasztronómiai trendeket is.
A tavaszi Országos Étterem Hétre az éttermek kizárólag előzetes asztalfoglalás alapján fogadják a vendégeket, a helyek limitáltak. Időpontot és asztalt foglalni a itt lehet »»
Az Országos Étterem Hét célja
Az egyhetes program szervezőinek célja, hogy felhívják a figyelmet a magyar konyha sokszínűségére, illetve hogy az egyedi áron kínált menükkel olyanokat is mozgósítsanak, akik csak ritkán vagy sosem járnak étterembe.
Babát vársz? 10 dolog, amit tegyél meg a pároddal kettesben, mielőtt megszületik a babátok (az egyik pont étteremmel kapcsolatos!) »
A DiningCity.com által szervezett program ötlete New Yorkból indult, és Belgium, Luxemburg, Ausztria, Olaszország, Kína és Szingapúr után 2011 óta Magyarországon is évente kétszer megszervezik.
Forrás: MTI
Fotó: Pixabay