Az alábbi paradicsomos fetás tésztarecept is a Tiktokon kezdett terjedni, de azóta már rengeteg variánsa megjelent ennek a szupergyors, finom és látványosan készülő ételnek.
Paradicsomos fetás tészta recept - Így készül a sütőben
Az eredeti recept szerint koktélparadicsommal, feta sajttal, fokhagymával és kifőtt tésztával sütőben készül:- A koktélparadicsomot és a fokhagymagerezdeket beleszórod egy tepsibe, középen pedig hagysz egy kis helyet, ahova egészben beleteszed a feta sajtot. - Fűszerezed, olívaolajjal meglocsolod, és betolod kb. 20-30 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe.
- Amíg ez elkészül, kifőzöd a tésztát - spagettit, fussilit, pennét vagy amit a család szeret.
- Ha a paradicsom megsül, vedd ki a tepsit a sütőből és keverd össze a fokhagymás-paradicsomos masszát a meglágyult, krémes feta sajttal, esetleg friss bazsalikommal - ez lesz a szósz a tésztádra.
- Végül tedd bele a kifőtt, lecsepegtetett tésztát és forgasd össze.
- Fűszernek használj olaszos ízvilágút: a bors mellett bazsalikomot, kakukkfüvet, rozmaringot, borsikafüvet, majorannát. A sót viszont hagyd ki, hiszen a feta sajt alapból sós.
Paradicsomos fetás tészta recept - Így készül a serpenyőben
Ha nem akarsz koktélparadicsomokkal bajlódni - és hát, valljuk be, ilyenkor nem túl költséghatékony -, akkor darabolt konzervparadicsommal és sűrített paradicsommal is megoldhatod a szósz-alapot. Ezt öntöd bele egy serpenyőbe, középre a feta, a fűszerek, majd lefeded és főzöd 10-15 percig (már csak azért is érdemes lefedni, mert a paradicsom eléggé fröcsköl).
A szósz, amikor feltetted főni - és amikor már összekeverted a feta sajttal
Ez idő alatt megfőzöd a tésztát, és a metódus ugyanaz, mint a sütős változatnál: a szószhoz fakanállal összekevered a paradicsomot és a fetát, majd hozzáadod a tésztát, és ezzel is összeforgatod.
Tálaláshoz használhatsz rá reszelt sajtot, friss bazsalikomot vagy épp rukkolát, ha az van a hűtőben.
Fotók: Szülők Lapja