Saját fájdalomcsillapító tapaszával akart segíteni kisfián az anya - Csaknem belehalt a 8 éves gyerek!

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Saját fájdalomcsillapító tapaszával akart segíteni kisfián az anya - Csaknem belehalt a 8 éves gyerek! A saját fájdalomcsillapító tapaszát ragasztotta az anya 8 éves gyermeke hátára, kis híján tragédia lett belőle. A nő most bíróság előtt felel a tettéért gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot az esztergomi anyával szemben, aki orvosi javallat nélkül, a saját részére felírt tapaszt helyezett el gyermekén, aki emiatt eszméletét vesztette - közölte az Ügyészség.

Táborban sérült meg a gyerek
A vádirati tényállás szerint az anya nyolc éves gyermeke nyári napközis táborban megsérült, erős hasi, majd hátfájdalmai lettek, ezért az anya a gyermekét a háziorvoshoz elvitte. Az orvos a gyerek súlyának megfelelő cseppeket írt fel a fájdalom csillapításaként.

Az anya a saját tapaszából rakott a fiú hátára
A cseppek ellenére a fiúnak továbbra is erős fájdalmai voltak, ezért az anya a saját részére felírt tapaszból rakott fel egy darabot a gyermek hátára, majd  vele a munkahelyére ment.

Eszméletét vesztette, mentőt kellett hívni
A munkahelyen azonban a gyerek kezdett egyre rosszabbul lenni: nehezen vette a levegőt, végtagjai elszíneződtek, végül elvesztette az eszméletét. A mentők kiérkezéséig a dolgozók szájon át lélegeztették a gyermeket.

A nő a gyermek elsődleges ellátását végző orvosoknak sem számolt be a tapaszról, azt a kiérkező légimentő egység orvosa vette észre, és távolította el a fiú hátáról. Az ellenanyag beadását követően a gyerek állapota normalizálódott, életét a szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

Nem olvasta el a betegtájékoztatót
Mint kiderült, az anya nem olvasta végig  a betegtájékoztatót, ezért nem tudta, hogy a tapaszt csak az használhatja, akinek az orvos azt felírta, a készítmény nem adható át másnak akkor sem, ha a betegsége tünetei azonosak, mert a helytelen alkalmazása túladagoláshoz és/vagy halálhoz vezethet.

Felfüggesztett börtönt kaphat
Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék a büntetlen elkövetőt végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy a bíróság a szabadságvesztés tartamát egy év hat hónapban, a felfüggesztés tartamát három évben határozza meg.

Forrás: Ügyészség
Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.07.03